08 lis Trening kulinarny
Uczestnicy projektu wzięli udział w treningu kulinarnym. Uczyli się przygotowania dosyć prostej ale czasochłonnej potrawy, a mianowicie bigosu. Przed treningiem uczestnicy projektu ustalili z trenerami jakie produkty spożywcze i w jakiej ilości należy kupić, aby móc przygotować to danie. Ponadto uczestnicy uczyli się przygotowania pysznego deseru tj. lodów z owocami. Trenerzy przypomnieli również uczestnikom projektu zasad bezpiecznego przygotowywania posiłków tj. używania ostrych przedmiotów takich jak noże kuchenne i tarki, posługiwania się gazowym piecem kuchennym. Elementem treningu było również posprzątanie kuchni przez uczestników po zakończonej pracy.Trening kulinarny
Treningi realizowane są w ramach Projektu „Razem do samodzielności w Żorach – aktywizacja osób i rodzin zagrożonych ubóstwem lub wykluczeniem społecznym”. Projekt realizowany jest w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.